Mellemtrin‎ > ‎Scratch‎ > ‎

MakeyMakey

Introduktion til MakeyMakey

MakeyMakey er et lille board du slutter til computeren. Så kan du styre computeren via MakeyMakey i stedet for tastatur eller mus. Ideen er at du så kan slutte alt muligt til din MakeyMakey, pludselig kan du styre din computer med en banan, staniol en spand vand eller lign.

Under filmen, finder du forskellige opgaver, som du kan løse i Scratch med MakeyMakey.

Inspiration

Se materiale, som Dansklærerforeningen har lavet i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab og InnovationLabYderligere inspiration:

Andreas og Martin fra Grønvangskolen har lavet denne video, om hvordan de bruger MakeyMakey til Minecraft.


Om MakeyMakey

Computeren er et praktisk stykke værktøj, men den måde man styrer den på, begynder at være lidt kedelig. Mellemrumstasten giver et mellemrum, højre museknap vælger forskellige ting, C-tasten giver et C osv. Vi kan det hele nu.
Tænk dig, hvis du i stedet kunne styre computeren med bananer, eller ved at ‘high five’ med din bedste ven, eller ved at klappe katten, eller ved at hoppe i en spand vand. Mulighederne ville jo være nærmest uendelige!
 
Sådan tænkte den studerende Jay Silver, og så opfandt han MakeyMakey, et produkt, hvis mærkelige navn med fordel også kan udtales ”make key make key”. Det er nemlig en lille plade, som du kobler til computeren via USB, og som får computeren til at tro, at den er et tastatur og en mus. Sæt for eksempel en krokodilleklemme i det hul, der er mærket ”Space”, og den anden ende i hvad som helst, der i det mindste er lidt ledende, for eksempel en banan. Kobl yderligere en krokodilleklemme mellem dig selv og MakeyMakey for at etablere jordforbindelse. Nu behøver du ikke længere at 
Når man tænker på computerens muligheder – og at MakeyMakey “kun” er et hjælpemiddel for computeren – så kan du teoretisk set gøre næsten hvad som helst med den. MakeyMakey er for begyndere, eksperter, opfindere, kunstnere, ingeniører, børn og alle andre. Du behøver ikke at installere noget, du behøver ikke at vide noget som helst om hverken programmering eller printkort. Du skal bare koble den til, og så er du i gang! trykke på mellemrum for at få et mellemrum. I stedet kan du bare røre ved bananen.

Comments