Om Micro:Bit
British Broadcasting Corporation, nok bedre kendt som BBC har i samarbejde med en række partnere udviklet og distribueret en lille computer ud til en million elever i de britiske skoler.
I løbet af 2016 fik alle 4. klasses elever i England en Micro:Bit, i 2018 har alle danske 4. klasses elever samme muglighed.
Micro Bit har 25 programmerbare led-pærer, to programmerbare knapper, indbygget accelerometer, kompas, temperatur- og lyssensor, USB-port, Bluetooth og fem ind- og udgange, der kan tilsluttes med krokodillenæb.
Micro:Bit forsynes med strøm via USB-stikket eller via en AA-batteriadapter.
Platforme
Micro:Bit kan programmeres via computere, chromebooks og tablets. Anvender du tablets skal Micro:Bits være tilsluttet batteriadapteren.
Micro:Bit kan programmeres med flere forskellige sprog. Der skal ikke installeres særskilt software, det hele foregår online.
Godt i gang med Micro:bit
Der er meget inspiration at hente på nettet, j eg har samlet lidt forskelligt her derudover er der også siden med Tips og tricks til Micro:bit
Ultra:bit er DR's navn for deres Micro:bit projekt, hvor de sammen med CFU'erne udvikler undervisningsmateriale til arbejdet med Micro:bit i forskellige fag.
I projekt ultra:bit bruges desuden de danske oversættelser af blokkene og kategorierne. Sproget ændres i højre hjørne (tandhjulet) på makecode.microbit.org.
Velkommen til Future Classroom Lab's side i forbindelse med Micro:bit og Ultrabit projektet. Her kan I finde ressourcer til elever og lærer. Der er video guides til, hvordan man kan programmere diverse programmer, både nemme introduktions videoer så I bliver bekendt med funktionerne, og nogle mere avancerede programmer.
- Micro:bit (den officielle side)
Makecode - kurser Her er der en række forløb, hvor du lærer mange grundlæggende ting om programmering. Materialet er organiseret i 12 lektioner, hver af de 12 lektioner er strukturerede i dette format: - Introduktion af emnet for lektionen
- Praktisk aktivitet (30 min.) - Et offline spil eller en aktivitet, der demonstrerer begrebet/emnet
- Micro:bit aktivitet (45-60 min.) - en aktivitet alle udfører på deres micro:bit, hvor færdighederne fra denne lektion læres.
- Projekt (60-120 min.) - Et stikord til et originalt projekt, som alle elever skal udføre for at vise, at de har forstået færdigheder og begreber fra denne lektion.
- Projektudviklinger – Eksempler på ekstra ting, eleverne kan lave for at udvide projektet.
- Bedømmelse - Et evalueringsskema og vejledning i at bedømme projektet.
- Standarder – En liste over CSTAK-12 IT-standarder og/eller koncepter indeholdt i denne lektion.
- BBC micro:bit – så er du i gang
- Mål på dig og dine kammerater
Hans Jørn Schmidt er tidligere redaktør på Emu'ens natur/teknik side han er også kendt som flittig skribent i fysik/kemi lærerforeningens blad.
"Kæledyrsrobotter og unyttige robotter” er den første i serien “Min micro:bit” til grundskolens 4. – 6. klassetrin. Det kan fx anvendes af undervisere i fagene natur/teknologi og håndværk/design, som arbejder sammen om projekterne.
Materialet består af et elevhæfte og en vejledning til underviseren. Af praktiske årsager er der lavet et projektsæt, som sælges sammen med hæfterne.
Sitet er udviklet af Torben Baunsø, tidligere IT-konsulent Horsens Kommune
På dette website placeres forløb, idéer og tips, der efter min vurdering kan bruges i skolers arbejde med micro:bit.
Alt indhold offentliggøres under Creative Commons CC:BY, der betyder, at alle er velkomne til at benytte og evt. bearbejde materialet og distribuere diverse links, når undertegnede krediteres for det oprindelige materiale.
Materialet blev benyttet som afsæt i VIA Center for Undervisningsmidler's projekt "Micro:bit i Region Midtjylland" i efteråret 2017. Indholdet bearbejdes og videreudvikles bl.a. med afsæt i erfaringer fra dette projekt og kommende aktiviteter i VIA regi.
Link til sitet
- Micro:bit undervisningsvideoer
- Micro:Bit opgaver fra Coding-Pirates
- Inspiration til Micro:Bit
Under fanen Projekter har jeg desuden samlet forskellige videoer af elevproduktioner her er også noge om Micro:Bit.
Micro:Bit's officielle side har selvfølgelig også mange ideer og lektioner som er lige til at gå i gang med.
Kombinerer du Micro:bit med LEGO eller andre materialer kan du finde meget inspiration på denne side.
Alinea har en Micro:bit portal med materialer til matematik og natur/teknologi i 4. kl. Materialet er udviklet af Mads Remvig. Materialet er gratis for alle i skoleåret 2018/19.
Har du ikke programmeret en micro:bit før, er dette forløb præcis til dig.
Den kan programmeres med det, som kaldes blokprogrammering. Det lærer du her, så du kan programmere en micro:bit til at løse udfordringer og problemer fra hverdagen og dine fag i skolen.
Når du er færdig med forløbet:
- kan du programmere en micro:bit og forklare, hvordan andres programmering af en micro:bit virker
- kan du forklare ordene funktioner, variable, løkker og betingelser
- kan du selv finde på løsninger med en micro:bit
- kan du forklare, hvordan andre har designet deres løsninger
|