Mellemtrin‎ > ‎

Gear

Gear og gearing

Mange års erfaring med undervisning i natur/teknologi har vist, at det er nødvendigt at have fokus på gearing. Mange børn i Danmark har cykler med udvendige gear, men alligevel mangler de en forståelse for, hvordan gear virker. 

Billedet til venstre er Jens Olsens verdensur, der står på Københavns rådhus.

I opgaverne om dragster og traktortræk kommer man til at arbejde med gear. Har man ikke tidligere arbejdet med gear, er det vigtigt, at man samler op på pointerne.

Vi har samlet et par tips til arbejdet med gear, der er mange forskellige tips med forskellig sværhedsgrader. Nederst på siden finder du også link til en LEGO gear beregner.


En lang grundig og video med nogle humoristiske indslag.

Vind med Møller

Vind med Møller er produceret af Vindmølleindustrien med støtte fra Undervisningsministeriet og Miljøministeriet. Webstedet er udviklet til undervisning, og indeholder en række praktiske opgaver (f.eks. byg din egen mølle af papir) og en lærervejledning (f.eks. brug papirmøllen til at lære om fysikken bag vindenergi).

LEGO gearsæt 9610

I 1993 udviklede LEGO et sæt med fokus på gearing.
Mine elever byggede en kærlighedskarrusel og en dødsdromen.
Med kærlighedskarrusellen var målet at få det til at gå så langsomt som muligt. Dødsdromen skal til gengæld være så vild, at minifiguren har svært ved at blive i karrusellen.

LEGO NXT classic clock

Til LEGO NXT har LEGO udviklet en byggevejledning, så du kan bygge et analogt kukur. Her får du gearing for alle pengene.
Hent vejledningen nederst på siden.
En LEGOfan har udviklet denne fantastiske side, hvor du kan undersøge, hvilke tandhjul der passer sammen og hvilke gearinger det giver.Undersider (1): Musefældebiler
Ċ
9610.pdf
(1627k)
Jette Hildebrandt Andersen,
5. mar. 2016 06.01
Ċ
Jette Hildebrandt Andersen,
5. mar. 2016 06.29
Comments